Huomioitavaa verkkokaupassa! Verkkokauppamme palvelee ensisijaisesti laskutusasiakkaitamme.

Hengityssuojaimet ja kasvomaskit

Pharma Office tarjoaa laatustandardien mukaiset kasvomaskit ja hengityssuojaimet edullisesti ja nopeasti suoraan verkkokaupasta.

Kasvomaskeja ja hengityksensuojaimia on paljon erilaisia. Tämän vuoksi on tärkeää, että valitset oikeaan käyttötarkoitukseen soveltuvan kasvomaskin tai hengityssuojaimen.

Kasvomaski

Kasvomaskin tarkoitus on estää aerosolien leviäminen. Koronaviruspandemian aikana täysin oireettomatkin henkilöt voivat käyttää kasvomaskia suojatakseen ympäristöä. Varsinkin jos turvavälien pitäminen on haastavaa. Kertakäyttöinen kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä ilmateitse leviäviltä viruksilta. Kasvomaskin avulla ehkäiset pisaroiden, hiukkasten ja mikrobien leviämistä. Suu-nenäsuojaa voidaan käyttää myös potilaan ympärillä. CE-merkitty tuote on lääkinnällinen laite ja se soveltuu myös terveydenhuollon käyttöön. Pakkauksessa merkintä Type llR tarkoittaa, että tuotteessa on roiskesuoja. CE-merkintä sekä EN 14683 merkintä. Kertakäyttöisiä kasvomaskeja valmistetaan eri kankaista. Merkintä Type IIR tarkoittaa, että kangas on roiskesuojattu. Näin se ei päästä roiskeita kankaan läpi antaen paremman suojan. Type IIR kirurginen suu-nenäsuoja vähentää hengitys- ja yskän pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Hengityssuojaimet

Hengityssuojaimet ovat henkilönsuojaimia. Hengityssuojain suojaa käyttäjäänsä. Hengityssuojaimien tulee täyttääterveys- ja turvallisuusvaatimukset. Hengityssuojaimia valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).  Hengityksensuojainten on täytettävä henkilönsuojainasetus EU 2016/425. FFP-luokan hengityksensuojaimet tulee täyttää standardin EN 149 mukaiset vaatimukset. Hengityksensuojaimissa pitää olla CE-merkintä ja suojaimen laatua valvovan ilmoitetun laitoksen nelinumeroinen tunnusnumero.

Työssä missä pöly lentää, käsitellään kemikaaleja tai vaarallisia pienhiukkasia tulisi käyttää erityisiä suojavarusteita. Hengityssuojain vähentää haitallisten aineiden ja erilaisten pienhiukkasten pääsyn keuhkoihin.  Hengityssuojaimia käytetään myös estämään altistumista taudinaiheuttajille tilanteissa, joissa on pisaratartunnan vaara.

Hengityssuojaimissa on luokitukset, jotka ilmaisevat hengityssuojaimen tehokkuuden. FFP-luokat kertovat hengityssuojaimen tehokkuudesta. FFP-luokan hengityssuojaimet suojaavat käyttäjäänsä tehokkaammin kuin kirurgiset suu- ja nenäsuojat, sillä FFP -maskit suodattavat myös sisäänhengitettyä ilmaa.

Hengityssuojaimet ovat jaettu kolmeen kategoriaan:

  • FFP1-luokka suojaa myrkyttömiltä hiukkas- ja nesteaerosoleilta. (Ei anna suojaa viruksille)
  • FFP2-luokka suojaa P1-luokan lisäksi terveydelle vaarallisilta kiinteiltä ja nestemäisiltä hiukkasilta, kuten siite- ja katupölyiltä.Suojaa myös bakteereilta ja viruksilta. Suodattaa vähintään 94% ilman epäpuhtauksista.
  • FFP3-luokka on korkein suojausluokka. Se suojaa P1- ja P2-luokan lisäksi myrkyllisiltä pölyiltä, kuten esimerkiksi homepölyltä. Suojaa myös bakteereilta ja viruksilta. Suodattaa vähintään 99% ilman epäpuhtauksista.

FFP2-luokan ja FFP3-luokan hengityssuojaimia käytetään yleisesti suojaamaan käyttäjäänsä myös koronavirukselta. FFP2-luokan ja FFP3-luokan hengityssuojaimet antavat parhaan mahdollisen suojan koronavirusta vastaan.

FFP-luokan hengityssuojaimet soveltuvat myös terveydenhuollon käyttöön.

Pharma Officen valikoimasta löydät helposti sinulle sopivat hengityssuojaimet ja kasvomaskit.